Արագ Եւ Համեղ Սուրճ ԱերոՓրեսսով
Եթե սիրում եք սուրճ ու շատ ժամանակ չունեք, բայց ձեզ համար կարևոր է, որ սուրճը լինի թարմ և համեղ, Աերոփրեսսը լուծում է բոլոր այդ խնդիրները: Այս սարքով կարելի է ստանալ փափուկ և բալանսավորված համ, առանց կտրուկ թթվայնության կամ դառնության: Այն հեշտ է մաքրվում, առանձնահատուկ խնամք չի պահանջում, թեթև է, մատչելի ու հարմար ամեն միջավայրում օգտագործելու համար: Լինի առավոտյան խոհանոցում, աշխատավայրում, հյուր գնալիս թե ճամփորդելիս, մենք միշտ վերցնում ենք այն մեզ հետ:
Աերոփրեսսն աշխատում է ձեռքի ճնշման ազդեցությամբ ջուրը սուրճի աղացած հատիկների միջով անցկացնելու մեթոդով: Սուրճն անցնում է թղթե ֆիլտրի միջով, ինչը հնարավորություն է տալիս ստանալ ավելի պարզ ու մաքուր համ։ Այն նաև շատ ճկուն է, քանի որ բավականին լայն հնարավորություններ է ընձեռում ստանալու ամենատարբեր չափսի և թնդության սուրճ:
Մենք կիսվում ենք մեր ամենասիրելի մեթոդով, որի արդյունքում կստանաք մոտավորապես 200մլ միջին թնդության, ֆիլտրված սուրճ: Կօգտագործենք շրջված տարբերակը, ինչը մեզ թույլ կտա ստանալ ավելի հավասարաչափ թրմման ընթացք։
Բաղադրատոմս
- 18-20գր (մոտ 1.5 Աերոփրեսսի գդալ) սուրճ՝ աղացած Աերոփրեսսի համար (ծովի աղից քիչ մանր)
- 240մլ եռացրած ջուր
Պատրաստման եղանակ
- Թղթե ֆիլտրը տեղադրեք ֆիլտրի գլխիկի մեջ ու եռացրած ջրով թրջեք այն: Այս քայլով, նախ և առաջ, կբացառենք թղթի համի փոխանցումը սուրճին, բացի այդ կտաքացնենք տարան, որի մեջ ֆիլտրելու ենք սուրճը։
- Խցիկն ու մխոցը միացրեք իրար և սարքը շրջեք գլխիվայր, այնպես, որ խցիկը հայտնվի վերևում։
- Սուրճը լցրեք խցիկի մեջ, հարթեցրեք և ավելացրեք սուրճի քանակից կրկնակի անգամ շատ ջուր՝ մոտ 40մլ։ Ջրի ջերմաստիճանը պետք է լինի մոտ 93°C:
- Մի քանի անգամ խառնեք, համոզվեք, որ բոլոր հատիկները հավասարաչափ թրջվել են և թողեք այդպես մոտ 20 վայրկյան:
- Այնուհ ետև, բ արակ շիթով և հավասարաչափ ավելացրեք մնացյալ ջուրը՝ մոտ 200մլ, որը կհասնի ընդհուպ մինչև խցիկի պռունկը:
- Ամրացրեք ֆիլտրի գլխիկը, սպասեք 1 րոպե։
- Մեկ րոպե անց զգուշությամբ շրջեք սարքը գլխիվայր ու տեղադրեք նախապես տաքացրած տարայի կամ բաժակի վրա:
- Սկսեք դանդաղ սեղմել մխոցին։
- Երբ հասնեք վերջին ու լսեք հատկանշական ձայնը, դադարեք սեղմելը, քանի որ վերջին կաթիլները հավելյալ դառնություն կհաղորդեն Ձեր սուրճին։
- Եթե մխոցն իջեցնելը Ձեզնից մեծ ջանք պահանջի, նշանակում է, որ սուրճի հատիկները չափից դուրս մանր են աղացած, իսկ եթե շատ հեշտությամբ ստացվի, ապա դրանք ավելի խոշոր են, քան անհրաժեշտ է:
- Հանեք ֆիլտրի գլխիկը, հրեք մխոցը և թղթե ֆիլտրն ու սուրճի մնացորդներն ազատորեն դուրս կգան։
Վայելեք :)